0 kommentarer

I Herrens navn af Benni Bødker

af d. 7. september 2009
Info
 
Sideantal

203

Udgivet

2009

ISBN

978-87-02-07417-8

 

Dump direkte ned i den mørke middelalder og følg Kirstine, som er fordrevet fra sin spedalske familie og ender midt i et korstog i Estland. Først må hun dog en tur forbi tugthuset i Lund, da hun anklages for tyveri. Hun finder hurtigt ud af, at der er fordele i at agere dreng, da hun ser muligheden for en benådning ved at melde sig til korstoget. Der er kvinder nemlig ikke velkomne. I Estland møder hun døden i kampene mellem de estiske soldater og de danske korsfarere. Det er grumt, og der er blod og død overalt.
Der er ikke meget historie i ”I herrens navn”. Persongalleriet er snævert og ikke særlig veltegnet. Kristine selv er en rebelsk pige med fært efter eventyr, som hun får i rigeligt mål, men det er ikke specielt spændende at læse om. Fra en ret fængende indledning med et godt indblik i Lunds skumle tugthus, udvikler eventyret sig desværre ikke yderligere.
Nok er starten god og hovedpersonen ikke uden potentiale, men det rokker ikke ved et samlet indtryk, der desværre kan summes op med ord som ligegyldig og uinteressant.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter