0 kommentarer

Juleklipfisk af Lasse Bo Andersen

af d. 20. februar 2017
Info
 
Sideantal

50

Udgivet

2016

ISBN

978-87-999301

Udgave

1.

 

Dette er en lidt alternativ anmeldelse, da drejer sig om en satirisk tegneserie. Lasse Bo Andersen er både tegner og forfatter på serien. Han har en skarp pen, og hans to hovedpersoner Møller og Thorkild sidder på bænken i parken sommer og vinter og kommenterer dagligdagen dels i parken og dels i den store verden omkring dem. Møller har det flotteste røde skæg og
hans bevægelser begrænser sig til at dreje sit hoved. Det er den eneste ændring, der er i striberne med Møller og Thorkild, og dog fortæller hver eneste stribe sin egen utrolige historie. Man er dog fuldstændig klar over, hvornår Møller morer sig over Thorkilds bemærkninger, og hvornår han blot tænker dybt over tingene.

Det er fantastisk godt tegnet og fantastisk god satire. Det er dog ikke kun Thorkild og Møller, der figurerer i hæfterne. Der er også striber fra familiens skød, med forældre – børn situationer, og specielt en del med en ældre bedstemodertype. Alting forgår i striber, og alle situationer er på en stribe enten med et eller to billeder.

Seriens navn “Klipfisk” må være kommet ud fra at næsten alle striber er situationer, lige før det hele går i fisk. Det kan så være Thorkild eller Møller der holder fred i verden eller den globale klimaftale op imod den netop frigivne julebryg.

Læs dem og bliv i godt humør.

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter