0 kommentarer

Mosekonens Bryg af Ib Spang Olsen

af d. 28. august 2008
Info
 
Sideantal

32

Udgivet

2008

ISBN

87-00-31951-1

 

“Mosekonens Bryg” er en af de skønneste billedbøger, jeg længe har læst. Den har virkelig det hele. Den gode fortælling, fabulerende illustrationer, sjove og skæve ord.

Historien tager sit udspring i det syn, der særligt i sensommeren og det tidlige efterår kan møde én: Lavt hen over landskabet bølger en tæt damp.
Og man siger, at det er mosekonen, der brygger og elverpigerne, der danser.
Ib Spang Olsen fortæller nu i ord og billeder, hvordan det virkelig foregår med denne bryg.
Vi møder mosekonen, mosemanden, mosepigerne og mosedrengene, og de skrives frem, så de forekommer som faktiske små væsener i nattens hede- og moselandskab.
Som sådan mærker man i “Mosekonens Bryg” en barnlig fortæller, som helt forstår barnets evne til både at betragte virkeligheden med fantasi og se virkeligt på fantasiens univers.
Ja, forholde sig fortællende til verden.
Jeg tror, at mange børn, der læser om mosefolket, vil tage fortællingen med i tankerne næste gang, de går en tur ved mose og eng. Og det er virkelig høj litterær kvalitet, når man, barn som voksen, kan se på verden med forandret blik efter endt læsning af en bog.

Ikke mindst er der i mosekonens bryg de fineste ord at smage på.
Hør bare, hvad der blandt andet kommes i bryggen: måneskin, søndenvind, elletruntetrøske, dansemyggeæggeskaller og aftenpragtstjernerodtrevler.

Nærværende udgave er en genudgivelse af bogen fra 1966, som i 1967 vandt Kulturministeriets børnebogspris.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter