0 kommentarer

Hr. Rimbaud, formoder jeg? af Mikkel Jensen

af d. 9. november 2016
Info
 
Sideantal

223

Udgivet

2015

ISBN

9788793091665

Udgave

1. udgave

 

Det er godt nok lang tid siden, jeg har siddet så fast i en bog. Den har ligget på mit natbord, og jeg har startet på den flere gange… og hver gang er den lagt nederst i stakken. Den kan på ingen måde fange mig, hverken hvad angår handling eller det sproglige.
Hovedpersonen Jørgen, en desillusioneret mand på 33, der ikke er tilfreds med tilværelsen som den former sig, så han dropper jurastudiet, kæresten og deres lille nyfødte datter, for at rejser ud i verden. I Tanzania begår han i en blodrus et mord på en kvinde. Dette sender ham på flugt, men man kan ikke flygte fra sine gerninger, mareridtet og samvittighed forfølger ham ind til regnskabets time kommer.
Det er en bog om længsel…længsel efter noget andet end lige det der er til stede i nuet, men også en udefinerbar længsel. Et ønske om at blive tilfreds med tilværelsen, uden at være i stand til at skabe roen til det. Jeg tror godt at idéen bag historien kunne bære, hvis sproget havde været til at holde ud at læse, men den er så knudret og rodet skrevet, så man mister gejsten. Det bevirker også, at Jørgen ikke kommer til at fremstå som en levende figur, men bliver en tung utiltalende klump, der er trættende at læse om, og som virker direkte frastødende.
Så desværre kun en stjerne herfra… og skal jeg være ærlig, havde den slet ikke fået nogen, hvis det var muligt, der er simpelthen for lidt substans og det der er er for rodet. Så bedre held med næste bog.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter