0 kommentarer

Hotel New Hampshire af John Irving

af d. 20. august 2001
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

466

Udgivet

2005

ISBN

87-595-2482-0, 978-87-595-2482-4

Originaltitel

The Hotel New Hampshire

 

Bizart og tilforladeligt, smukt og grumt. “Hotel New Hampshire” er en grundlæggende paradoksal historie om ualmindelige mennesker. Nogen af dem stræber efter det almindelige, andre efter at være sig selv.

Hoteller spiller en stor rolle i familien Barrys liv. Det var på et hotel familiens historie begyndte, og det er hotellerne, der er deres fikspunkt, når alt andet slår fejl. Bogen følger forældrene og de fem børn fra tiden i New Hampshire, hvor grunden lægges til de første af mange traumer, over udvandringen til Wien, som føjer tragedier af uanede højder til historien og ændrer familien for bestandigt, og til New York, hvor besættelser afsluttes og sår læges.

Det er dog ikke tragediernes omfang bogen og dens personer dvæler ved, men snarere hvordan man kommer gennem dem, og det er det, som gør, at romanen er til at holde ud at læse! De skæve eksistenser, som John Irving skriver frem med sin farverige pen, er i al deres mærkværdighed, med deres kærlighed, sorg og vrede, så menneskelige og sårbare, at man bliver nødt til at holde af dem.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter