0 kommentarer

I skyggen af Sadd af Steen Langstrup m.fl.

af d. 15. januar 2006
Info
 
Sideantal

208

Udgivet

2005

ISBN

978-87-7994-402-2

 

Fire forfattere og én historie er baggrunden for denne spændende og velskrevne krimi, som Steen Langstrup er initiativtageren til.

Langstrup havde en idé til et plot og inviterede herefter sine tre forfatterkollegaer Sara Blædel, Gretelise Holm og Lars Kjædegaard til at være med i skriveprocessen.

Hver forfatter fik som opgave at skrive historien ud fra sin persons synspunkt, og det er der kommet en spændende krimi og god roman ud af.

Jimmy Sadd er den gangsterboss, der er omdrejningspunkt for plottet. Han er en skidt fyr med masser af penge og ingen samvittighed, og de fire hovedpersoner har hver deres forbindelse til Sadd.

Bruno er håndlanger for Sadd. Han sørger for at indkassere penge fra skyldnere, for at varer bliver leveret, og ikke mindst for at lig bliver skaffet af vejen. I romanen første del hører vi om, hvordan han desperat forsøger at komme af med et lig, som ikke var på Jimmy Sadds liste.

Anden del handler om Paul, der er en ganske almindelig dyrehandler, som passer Jimmy Sadds fisk i lejligheden ved siden af. Tredje del springer til en advokatfrue, som har psykiske problemer og netop er kommet hjem efter at være blevet udskrevet fra psykiatrisk afdeling, og fjerde del er historien om den prostituerede Victoria, der drømmer om at slippe ud og bort fra Byen.

De fire fortællinger har ikke umiddelbart det store med hinanden at gøre, men efterhånden som man læser, opdager man tråde til de andre fortællinger. Det er lavet rigtig godt, og man sidder som læser tilbage med en veltilpas følelse af at være blevet intelligent underholdt.

“I skyggen af Sadd” er en velskrevet krimi, hvor man tydelig mærker de forskellige forfatterstemmer tale for personerne, men det er netop også idéen. Samtidig holder fortællingen, og alle ender samles til sidst.

Så har du lyst til en letlæst, underholdende og spændende krimi, som sagtens kan læses af andre end krimi-elskere, er den nyeste udgivelse fra 2 Feet Entertainment absolut et godt bud.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter