0 kommentarer

Her last scream af J. A. Kerley

af d. 29. januar 2012
Info
 
Forfatter
Genre
Sideantal

426

Udgivet

2011

Originaltitel

Her last scream

 

Treeka bor sammen med sin voldelige ægtemand Tommy, der terroriserer hende udover alle grænser. Når de er ude at handle skal hun have sin neongule shopping-kjole på, så Tommy hurtigt kan se hende i supermarkedet. Tommy forlanger at hun køber 3 af alting, og at hun ikke går mere end tre hyldegange væk fra ham. Hvis hun overtræder nogen af disse regler, står den på tørre tæsk og det der er værre, når de kommer hjem.

Treeka opsøger en dag et kvindecenter, som hjælper hende på flugt fra Tommy.

Kvindecenteret har sammen med andre centre over hele USA oprettet en hemmelig “jernbane”, der fører kvinder væk fra deres voldelige ægtemænd og giver dem en ny identitet.

Men nogen har brudt systemets fortrolighed, og flere kvinder forsvinder undervejs på “jernbanestrækningen” – og deres mishandlede øjenløse lig dukker op på lossepladser og i rensningsanlæg. Det ser ud til at morderen har holdt kvinderne fanget i kortere eller længere tid inden de er blevet dræbt.

De to detektiver Carson Ryder og Harry Nautilus kommer på opgaven med at finde morderen, og det bliver besluttet at sende en kvindelig politikassistent gennem “jernbanenettet” for at lokalisere morderen.

En hæsblæsende og uhyggelig jagt begynder – og hele bogen igennem mærkes pulsen af kvinders frygt for overgreb og deres fortvivlelse som en uhyggelig underlægningsmusik.
Efterhånden som morderens identitet afdækkes, bliver man som læser ganske lammet af forundring over hvad mennesker kan finde på.

En uhyrlig og fascinerende historie om hustruvold, kvindehad og afstumpethed strikket sammen til en spændende krimi med bid i.

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter