0 kommentarer

Her åbner Honk & Holler af Billie Letts

af d. 5. maj 2011
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

355

Udgivet

1999

ISBN

87-7883-049-4

Originaltitel

The Honk and Holler Opening Soon

 

I en lille flække i Oklahoma åbner den lamme kørestolsbruger og vietnamveteran Caney en café med det mærkelige navn: “Her åbner Honk & Holler”. Hans eneste hjælp er Molly O, der har været som en mor for ham, siden han var dreng. Efter nogle år er kunderne blevet få og neonskiltets annoncering virker efterhånden temmelig tåbelig; men Caney er ligeglad, han er alligevel komplet desillusioneret. Som 30-årig har han allerede tilbragt mere end ti år i en kørestol og kommer ikke længere uden for en dør.

Men en skønne dag dukker den jævnaldrende indianerpige Vena op med en lille trebenet hund, siger hun mangler arbejde og kaster sig hovedkulds ud i en drive in servering foran cafeen, selvom hun kun får betaling i drikkepenge. Vena har imidlertid både udseendet og humøret med sig og kunderne bliver hurtigt mange.

Og så kommer den lille vietnameser Bui til. Han er på flugt fra myndighederne, forstår ikke meget engelsk og en misforståelse får ham til at tro at Caney tilbyder ham job. En vildfarelse, som Caney ikke kan rokke ved. Bui viser imidlertid at være lidt af et jern, opfindsom, omhyggelig og flittig, og tilmed et meget venligt menneske.
Da Vena så oven i købet begynder at vise følelser for Caney er der ikke et øje tørt. Caney blomstrer herefter op sammen med cafeen.
Men bedst som alting går godt forsvinder Vena og solen går igen ned for Caney – indtil telefonen ringer 7-8 måneder senere…

Historien starter rigtig godt, med nogle spændende karakterer, som hver især har deres at slås med. Mennesker med hårde skæbner, som langsomt vokser sig stærkere i samværet med hinanden og med den støtte, de finder i det lille samfund.

Men det kører desværre for langt ud ad den lyserøde tangent for min smag. Jeg kommer til af en eller anden grund til at tænke på “Det lille hus på prærien”, det ender jo næsten i ren pladderballe..
Alle får hinanden til slut, John Wayne har kastet kæresten over skulderen, Lassie har fanget skurkene, og James Stewart har holdt sin brandtale til nationen.

“A man’s gotta do, what a man’s gotta do” – selvom det er rart at ha’ nogle gode venner, når man sidder i rullestol. Men det er da underholdende og er man mest til happy endings så er den jo fin.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter