0 kommentarer

Clausen af Kirsten Jacobsen

af d. 5. maj 2011
Info
 
Sideantal

323

Udgivet

2010

ISBN

978-87-11-43491-8

 

De fleste af os kender Erik Clausen som filminstruktør og skuespiller, men der er nok ikke mange, der ved særlig meget om Erik Clausen som menneske.

Hvis man vil vide mere om Erik Clausen som menneske bør man læse hans biografi “Clausen”, der er en underholdende bog om hans liv.

Erik Clausen vokser op i et københavnsk arbejderhjem i Sydhavnen, og som ung mand kommer han i lære som maler. Hans barndom er præget af en fraværende far, den manglende økonomi i dagligdagen – men hverdagen er også præget af positive oplevelser, bl.a. cykelløb.

Clausens voksenliv kender de fleste af os lidt til – men hvis ikke man kender så meget til Clausens voksenliv kan man nævne: etablering af et cirkus med Leif Sylvester, malerier, der udstilles og skabelsen af flere film, der har solgt mange billetter i de danske biografer.

“Clausen” er en bog, som jeg i noget nær bogstaveligste forstand læste ud i en køre. Bogen er humoristisk, ligetil – og afsindigt underholdende. Bogen er læseværdig fordi den giver et godt indblik i, hvordan Erik Clausen er som person, men for dælen da – bogen bør også læses fordi den er morsomt skrevet.

Jeg vil anbefale “Clausen” på det varmeste.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter