0 kommentarer

Hemmeligheder under min seng af Katrine Juel

af d. 9. oktober 2022
Info
 
Sideantal

202

Udgivet

2022

ISBN

9788702372786

Udgave

1.

 

Kamille skammer sig. Hun skammer sig over sin krop, som er fed og lasket – sådan opfatter hun i hvert fald sig selv – og hun skammer sig over, at hun ikke kan lade være med at spise. Hun spiser store mængder af mad på kort tid, og hemmelighederne under sengen er de tomme bøtter, der har været is i, tomme cornflakespakker, chokoladepapir, chipsposer og meget mere.

Kamille er 20 år, er netop flyttet hjemmefra og deler lejlighed med veninden Maja. Fordi Kamille ikke kan lide sig selv, tænker hun, at andre heller ikke kan lide hende. Hun opholder sig meget alene på sit værelse – hvor hun kan spise, uden at nogen ser det.

Men sin mor kan hun ikke narre – hun kan se, der er noget galt, og at Kamille ikke har det godt. Hun får hende overbevist om, at hun skal i behandling – og Kamille bliver indlagt på et privathospital, hvor hun møder andre piger med andre spiseforstyrrelser – bulimi og anoreksi. Kamillas spiseforstyrrelse hedder BED. Hun får terapi – men fortæller ikke sin største hemmelighed, som er godt gemt væk og ikke skal se dagens lys.

Vi er med Kamilla hjemme en juleaften, hvor hun forsøger at fortælle familien om sin sygdom, men mødes af forlegne miner og forsøg på at slå det hen – hun opdager, at det er pinligt for andre at erkende at hun er psykisk syg, at forældrene er flove over hendes sygdom.

Og måske har hun ret. Det er meget lettere at sige, at ens datter er indlagt med et brækket ben end med en psykisk sygdom, som for mange stadig er tabubelagt.

Forfatteren har selv lidt af BED (tvangsoverspisning) og bogen er baseret på hendes egne oplevelser, hvilket gør Kamille til en meget troværdig karakter. Bogen er rørende, tankevækkende og overbevisende. Læs den, hvis du kender en, der lider af en spiseforstyrrelse – eller selv gør. For bogens budskab er, at der er hjælp at få, hvis du er klar til at tage imod.

Bogen henvender sig primært til unge, og kommer til slut med en appel om at lade andre hjælpe dig med de hemmeligheder, du bærer rundt på, for så bliver de lettere at bære. Jeg håber, budskabet når ud til mange unge med lavt selvværd, selvskadende adfærd eller spiseforstyrrelser.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter