0 kommentarer

Torsdagsmordklubben af Richard Osman

af d. 5. oktober 2022
Info
 
Sideantal

444

Udgivet

2022

ISBN

978 87 023 1813 3

Originaltitel

The Thursday Murder Club - oversat af Marianne Linneberg

Udgave

1. udgave

 

“Her til morgen har Torsdagsmordklubben en ægte sag fra virkelighedens verden … En ægte sag, et ægte lig og et eller andet sted derude også en ægte morder.”

– og det bekommer naturligvis de fire ældre, særdeles åndsfriske medlemmer af Torsdagsmordklubben vel. For “hvornår får man ellers chancen for at lave lidt ballade, når man er næsten firs?”

Tony Curran, den faste håndværker på Coopers Chase, Storbritanniens første luksus-seniorlandsby, har fået en tung svensknøgle i baghovedet.

Det lokale politi virker ikke alt for skarpe, så Torsdagsmordklubben må på banen. Den tidligere sygeplejerske Joyce sørger for gode, hjemmebagte kager, den tidligere psykiater Ibrahim tager sig af de menneskelige aspekter, empatiske Ron er mand for den gode stemning, og Elizabeth, forhenværende topnavn i Hendes Majestæts hemmelige tjeneste, skaffer hemmeligstemplet info, lægger planer, manipulerer, udmanøvrer… De er et effektivt team, de fire gamle, og de hygger sig gevaldigt.

Richard Osman har fået et megahit med “Torsdagsmordklubben”. Nummer to og måske tre er på vej, og en vis Steven Spielberg har købt filmrettighederne.

Lad os kalde det en krimikomedie. Ganske vist får vi præsenteret et par nydelige mord, et par tragiske selvmord, en masse gammel-kærlighed-ruster-ikke og en befriende usentimental tilgang til seniorlivet – men først og sidst er den gode murstensroman skrevet for at få os til at smile og hygge os om kap med de knivskarpe gamlinge.

Alene navnet på den kirkegård for nonner, der ligger nær seniorlandsbyen Coopers Chase, og hvor mange af begivenhederne har deres udgangspunkt: “Den Evige Hviles Have”. Det kan kun en spøgefugl have fundet på. Især fordi de stakkels afsjælede nonner absolut ikke hviler særlig fredsommeligt her.

“Torsdagsmordklubben” er for yndere af britiske krimier og engelsk humor. Lad være med at hoppe ombord, hvis du er på udkig efter seriøs spænding.

Lån bogen på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter