0 kommentarer

Helikopterkuppet af Jonas Bonnier

af d. 3. april 2018
Info
 
Sideantal

447

Udgivet

2018

ISBN

9788702232035

Originaltitel

Helikopterrånet - Oversætter: Louise Ardenfelt Ravnild

Udgave

1. udgave 1. oplag

 

Jonas Bonnier (1963) har lavet en lidt anderledes krimi, det er mere en fiktiv dokumentar beskrivelse af kuppet mod G4S i Västberga den 23. September 2009. Et kup der i den grad trak overskrifter grundet sin frækhed, og som stadig har manges interesse. Bogen er allerede solgt til udgivelse i 33 lande samt Netflix der vil lave en filmatisering med bl.a. Jake Gyllenhaal i en af hovedrollerne. Jonas Bonnier har som forarbejde til bogen interviewet de fire røvere, samt flere personer, der på forskellig vis har haft indsigt i kuppet. Dette materiale samt en indsprøjtning af fri fantasi ender op i en velskrevet krimi.

Handlingen er der jo ikke så meget at sige om, da det er kendt fakta. Fire personer lander med helikopter på taget af Stockholms værdicentral, og medens politiet intet kan gøre, røver de 39.158.000 gode svenske kroner, hvorefter de igen forsvinder op i luften.

Jeg synes det er en god bog, Jonas Bonnier var skrevet, gennemarbejdet og i et let læseligt sprog. Han sørger for vi kommer godt ind under huden på de enkelte personer, og får en fin indsigt i såvel planlægning som selve kuppet. Jeg må dog indrømme at jeg finder den lidt kedelig og langtrukken, især i første halvdel af bogen. I min optik kunne der godt være skåret et halvt hundrede sider af, uden det havde ødelagt noget. Det er jo et temperament spørgsmål, men det er grunden til at jeg kun giver den tre stjerner.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter