0 kommentarer

Heksens tid af Árni Thórarinsson

af d. 16. februar 2008
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

351

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7604-028-4

Originaltitel

Tími nornarinnar

 

Krimi for sarte sjæle

Journalisten Einar er blevet forflyttet til den islandske provinsby Akureyri, hvor han vikles ind i et par kriminalsager – samt adskillige lokalpolitiske rævekager.

En gymnasieelev myrdes, en chokoladefabrikants hustru falder overbord under en firmaudflugt til vands, hunden Snulli forsvinder og papegøjen Snælda forsøges kvalt af tre utilpassede unge mænd.

Jeg må indrømme, at jeg synes der mangler spænding og “handlingsflow” i denne krimi.
Det er sådan mere en langsom provinsroman. Sprogligt velfungerende og tilsat en dosis moderne islandske samfundsforhold og ditto problemer, drysset med lidt humor, melankoli og satire. Interesserer man sig for islandsk lokalpolitik, er der helt sikkert meget at hente.

Til slut optrappes tempo og spænding da noget, men der har romanen rundet de 250 sider, og denne læser er i hvert fald begyndt at kede sig lidt…
Hvis man ikke er til det alt for nervepirrende – og gerne vil opleve lidt islandsk provinskultur – er ”Heksens Tid” nok ikke så tosset. Men undertegnede savnede altså noget mere action, bid og krimigåde, og lidt mindre forudsigelighed…

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter