0 kommentarer

Heidi af Johanna Spyri

af d. 15. december 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

149

Udgivet

2006

ISBN

87-562-0409-4

Originaltitel

Heidi's Lehr- und Wanderjahre

 

En sommermorgen kommer en bondepige gående gennem en lille landsby, og ved hånden har hun en lille pige. Til de landsbyboere der spørger, kan bondepigen fortælle, at hun er kommet for at aflevere pigen. Hun har fået tilbudt en stilling, som hun ikke har haft lyst til at afslå, og derfor skal hun af med pigen, som er noget af en byrde for hende. Hun mener kun, det er rimeligt, at Alpeonkel som han kaldes i området, tager sin del af ansvaret, da han er pigens bedstefar. Det vækker bestyrtelse hos landsbyboerne, da Alpeonkel har ry for at være en både vranten og utilnærmelig enspænder, og at sende et lille barn op til ham virker nærmest umenneskeligt.

Vi hører hele historien om Heidis tid hos sin bedstefar og venskabet med Gede-Peter samt Heidis tvungne afsked med bedstefaderen, da hun skal rejse til Frankfurt for at bo hos en rig familie. Heidi er en helt speciel pige, som altid formår at få det bedste ud af enhver situation. Hun sætter pris på de små ting i livet og vinder et stort plads i hjertet hos sin bedstefar og velsagtens også alle dem, som har læst bøgerne om hende.

Det er mange år siden, jeg fulgte serien om Heidi og hendes bedstefar på TV. Dengang mindedes jeg at følge med i serien, med følelserne helt uden på tøjet og tårerne siddende på lur i øjenkrogen. Følelserne var der igen, da jeg for nylig læste bogen, og det var et dejligt gensyn med den hjertevarme fortælling. Beskrivelsen af Heidis og bedstefaderens forhold er utroligt rørende og det er ikke uden grund, at historien om Heidi er gået hen og blevet en klassiker. Jeg kan kun anbefale bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter