0 kommentarer

7.A. af Bjarne Reuter

af d. 17. januar 2005
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

180

Udgivet

2003

ISBN

87-00-16978-1, 978-87-00-16978-4

 

‘7.a’ er en oplevelse og spændingen stiger til kogepunktet, samtidig med at der er en anelse psykologisk gys i denne flotte og medrivende bog fra Bjarne Reuter.

7.a fra Lilleskolen har besluttet, at de skal på lejrtur i Nordsjælland, og til lejligheden har de valgt et, en anelse uhyggeligt og meget afsides, billigt sommerpensionat. Senere viser det sig dog at det var en fejltagelse at tage derud… På lejrturen sker der forfærdelige og mystiske ting og angsten ruller ned over én selv, når man gang på gang hører om nye og meget upassende og uhyggelige hændelser, der har tilbøjelighed til at ske på de værste og mest kritiske tidspunkter. Samtidig kan eleverne og de to lærere Gitte og Finn konstatere, at alle de uhyggelige forekomster kan kædes sammen med en mærkværdig bog de har fundet, som viser sig at have fungeret som logbog på den danske bark ‘Pemba’. Denne deler imidlertid ’tilfældigvis’ navn med det pågældende sommerpensionat.
Gamle hemmeligheder bliver gravet op, og hele dilemmaet bliver mere indviklet som dagene på pensionatet går. Man sidder med en fornemmelse af at der er noget galt med mønsterklassen 7.a, og dette bliver delvis bekræftet af senere uhyggelige begivenheder.
En eller flere fra klassen ved hvad der foregår… men hvem?

‘7.a’ er en god bog med masser af godt læsestof for enhver med hang til gys. Bjarne Reuter forstår virkelig at sælge sin bog, og for læseren er der adskillige nervepirrende sider i vente! Han er én af Danmarks bedste forfattere, og i denne bog synes jeg, at han formår, at skabe en nogenlunde kontakt til læseren med sin medrivende og fascinerende skrivestil.
Dog må jeg konstatere at historien, på trods af den spændende handling og det psykologiske drama, stadig kan blive lidt kedelig midt i bogen, hvor jeg mener handlingen på en måde kører fast. Historien kommer dog op på skinnerne igen, men jeg mener en bog skal være en kvalitetsoplevelse hele vejen igennem og i ‘7.a’ føler jeg mig snydt for en rigtig god oplevelse.

Jeg blev underholdt, men der manglede stadig det lille pift, for at få mig op og ringe med klokkerne.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter