0 kommentarer

Harold Frys usandsynlige pilgrimsfærd af Rachel Joyce

af d. 6. januar 2016
Info
 
Sideantal

308

Udgivet

2012

ISBN

978-87-0305520-6

Originaltitel

The Unlikely Pilgrimage of Harold Fry

Udgave

1. bogklubudgave, 1. oplag

 

En lille perle af en bog – en fortælling om den pensionerede Harold Fry, der lever et ganske almindeligt pensionistliv med sine kone Maureen. De siger ikke så meget til hinanden, og man fornemmer, de har været gift i mange år, og nu bare går og tusser rundt, uden at sige så meget.

Men så en dag modtager Harold et brev fra en tidligere kollega Queenie Hennesy, der fortæller at hun befinder sig på et hospice i Skotland. Hun har kræft og ligger for døden, og hun skriver bare for at sige farvel. Harold skriver en hilsen tilbage til hende på et postkort og går ned for at poste det.

Og så begynder hans pilgrimsfærd. For han kommer ikke kortet i den første postkasse, han kommer forbi. Han går videre til den næste postkasse, og den næste igen. Og inden han får set sig om, er han på vej de over 1.000 kilometer til fods – kun i sine gamle sejlersko og det tøj, han havde på, da han gik hjemmefra.

Harold ringer til Maureen for at fortælle hende, at han besluttet sig for at spadsere hen til Queenie, og at han har ringet til hospicet og bedt dem sige til Queenie, at hun ikke må dø, før han kommer.

Undervejs på hans færd gennem det ganske England møder han en masse dejlige mennesker, og undervejs bliver hans forhold til Queenie og til hans kone afdækket bid for bid.

Det er en sød historie, der ganske stille tager læseren ved hånden, og så følger man ellers den elskværdige Harold på hans pilgrimsfærd.

En fin stilfærdig, underfundig og hyggelig fortælling. Man fornemmer lidt Peter Plys i periferien, og ”En mand der hedder Ove” kunne også være en af Harolds venner.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter