0 kommentarer

Hans pige af Karolina Ramqvist

af d. 30. juli 2010
Info
 
Sideantal

251

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7973-397-8

Originaltitel

Flickvännen

 

Karin er kæreste med John – gangsteren John, der har givet hende et hus og lovet at tage sig af hende. Og Karin har altid drømt om at finde en mand, der vil tage sig af hende.

Nu går hun så rundt i sit hus, mens John er på job – hun kan ikke forlade huset, går hele tiden og venter på at han skal ringe. Hun fordriver tiden med at gøre rent – træne – lave mad som ikke bliver spist – og se sine få veninder, kærester til Johns gangstervenner. Hendes mor og søstre fordømmer det liv hun lever, og hun har ikke længere nogen kontakt med familien eller i det hele taget med sit gamle liv før John.

Hun funderer over, hvorfor hun er sammen med John, og stiller sig tilfreds med sin tilværelse – som synes ret indholdsløs: det eneste hun skal bekymre sig om er at holde sig i form, være smuk, og være der når han kommer hjem. Hun er “hans pige” – det er den identitet hun har. Hun gør sig overvejelser om, hvorvidt hun kunne være sammen med en “almindelig mand” og når den konklusion, at det aldrig ville gå. Hun har en vis status ved at være “hans pige” – og det er tilsyneladende nok for hende.

Man får ikke indtryk af at hun er bange for at forlade John, hun bliver hos ham fordi hun elsker ham, selv om hun godt ved, at han er en helt anden person når han er på job. Samtidig fornemmer man, at det vil være umuligt at forlade ham, gennem hendes frygt da hun opdager, at veninden vil forlade sin mand, flygte sammen med sin lille datter. Man sidder tilbage med en fornemmelse af, at Karin har givet sig selv en rolle, som hun nu lever, at hun inde bagved masken har en usikkerhed om det er den rigtige rolle hun spiller. Hendes liv i luksus har store omkostninger – hvad hun inderst inde godt ved, men vælger at lukke øjnene for.

Bogen er ind imellem temmelig langtrukken – der beskrives omhyggeligt hvordan hun gøre huset rent, hvordan hun træner, ja hendes kedelige hverdag bliver på denne måde penslet ud, sikkert helt bevidst, for netop at give et indtryk af det kedelige liv hun lever – som i et fængsel. Karin er en person, der holder andre mennesker på afstand, således også læseren, som ikke helt kommer til at forstå hvem hun egentlig er bag masken.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter