0 kommentarer

Hævn af Paul Cleave

af d. 6. november 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

350

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7677-308-3

Originaltitel

Bloodmen

Udgave

1.udgave

 

Paul Cleave er et kendt kriminavn i New Zealand, og har skrevet 8 krimier indtil videre. På dansk er udkommet hans første krimi “Det syvende mord” med den engelske titel “The Cleaner” fra 2006. Jeg var ikke så begejstret for denne bog, men kastede mig alligevel over hans anden bog på dansk “Hævn” med den engelske titel “Blood Men” fra 2010.

Det undrer mig lidt, at man på dansk er hoppet henover de to mellemliggende bøger fra 2007 og 2008. Gad vide hvorfor?

“Hævn” er ligesom hans første bog lidt Stephen King’s – mørk og foruroligende og ikke særlig rar. Men dog dragende, og læseren fortsætter nysgerrigt til næste kapitel og krymper sig ved den sorte stemning, der hviler over bogen.

Edward Hunter har det hele – en smuk kone og en lille datter, et godt job og en lys fremtid – og en meget mørk fortid. Da Edward var barn blev hans far livstidsfængslet for mord på en række prostituerede, og Edward har gennem sin barndom fornemmet, at hans omgivelser kun har ventet på, at faderens blodtørstige gener slog igennem hos ham. En anden grumsom barndomsoplevelse, hvor han slog naboens hund ihjel foruroliger ham og han hører fra tid til anden stemmer.

Bogen byggede fantastisk op, og de første mange sider var jeg i godt lune og glædede mig over, at de onde gener ikke synes at have taget bolig i Edward. Men jeg havde glædet mig alt for tidligt.

Under et bankrøveri bliver Edwards kone myrdet – og nu tager tingene fart – der lukkes op for ondskaben i højeste potens, og Paul Cleave bygger en intens og uhyggelig stemning op, der griber læseren med sin klamme hånd.

En psykologisk thriller, der dog kammer over et par steder og bliver utroværdig og lidt for meget – men tempo og overraskelser er der nok af.

Titlen “Hævn” er lidt for tam på dansk, for det handler om meget mere end hævn. Den engelske “Blood Men” er meget mere dækkende for det morderiske raid, der pågår.

God fornøjelse.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter