0 kommentarer

Hærge-Hans og Grimme Grete af Rune T. Kidde

af d. 12. januar 2012
Info
 
Sideantal

24

Udgivet

2010

ISBN

978-87-7105-080-6

 

Rune T. Kidde har før fortolket ‘Hans og Grete’. Den oprindelige fortolkning er bl.a. at finde i ‘Ækle æventyr’. Her er der kommet en genfortolkning, rettet mere direkte mod de mindre børn. I en direkte sammenligning ses det, at meget af den oprindelige tekst er skåret væk. Mange skæve gags er borte, og resultatet fremstår mere fordøjeligt for de mindste.

Heldigvis er fortællingen stadig hamrende gakket. Hans laver et spor gennem skoven af nedtrampede skovsnegle, heksen er en stakkels udmagret ældre kvinde på laveste folkepension, og børnene skal i skoven, ‘for at hugge noget af det brænde, som brændehuggerne har hugget’. Der er masser at grine af og undres over. Det er vel essensen i en god og skør børnebog.

Frank Brahes illustrationer forsøger at ramme Kiddes egen anarkistiske stil. Det lykkes, og han får samtidig givet billedmaterialet et lidt mere nuttet udseende, der passer bedre til denne børnevenlige udgave. De passer bedre end Kiddes originaltegninger, som jeg dog til enhver til vil foretrække. Ligesom jeg klart foretrækker Kiddes oprindelige fortolkning af ‘Hans og Grete’.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter