0 kommentarer

Hændelsen af Anne Sofie Allarp

af d. 16. august 2017
Info
 
Sideantal

246

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7137-044-7

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Nogle gange skal man bare kaste sig ud i det – også bøger, som man ellers er lidt forbeholden overfor.

På mit lokale bibliotek kunne man fylde en pose bøger for 10 kr. og en af de bøger, der faldt nåde for mit blik var ”Hændelsen” af Anne Sofie Allarp.

Jeg er ikke så meget til overtro eller bøger, der på anden vis er okkulte og virkelighedsfjerne, men ”Hændelsen” er en meget spetakulær, foruroligende, skræmmende, intens og  uhyggelig bog, der formår at holde læseren i et jerngreb – også selv om man ikke tror på spøgelser.

Flere gange i løbet af historien greb jeg mig i at tænke, hvad ville jeg gøre, hvis jeg kom ud for det samme – og rent faktisk har jeg engang haft en overnaturlig oplevelse, der gør, at jeg har en dør stående åbent for uforklarlige fænomener. Cecilies tilgang til spøgeriet er vist meget typisk.

Bogen handler om danske Cecilie Holmegaard, der er gift med en spansk mand og nu bor i Madrid. Efter en traumatisk fødsel på et spansk hospital går hun hjemme med babyen, mens manden er på arbejde. Cecilie skal vænne sig til livet som mor, og samtidig skal hun vænne sig til, at hendes svigermor ”ved bedre” og synes, at Cecilie er alt for blid og eftergivende overfor babyen.

Oveni dette oplever Cecilie, at hendes før så kærlige og forstående mand, bliver sur og tvær, bider af hende og isolerer sig i stigende grad. Måske har han fået en mandlig fødselsdepression? Cecilie ved ikke, hvad hun skal gøre, og da der samtidig begynder at ske mystiske ting i lejligheden, når Cecilie og babyen er alene hjemme (aldrig når manden er der), antydes det, at der er et spøgelse tilstede, der vil den lille familie ondt. Og Cecilie bliver bange for, at manden vil slå hende og babyen ihjel.

Parallelt med historien skifter kapitlerne til uddrag af en bog, der hedder ”Hændelsen på Plaza Santa Ana” – det sted, hvor familien bor. Vi fornemmer gennem afdækningen i disse kapitler, at der er sket noget grusomt, og langsomt nærmer de to historier sig hinanden  – historien, hvor Cecilie fortæller, hvad der sker med hendes familie og historien om tragedien på Plaza Santa Ana.

Anne Sofie Allarp har skrevet en roman, der på fineste vis afdækker den unge mors følelser for barnet, svigermoderen og manden – samtidig med at man som læser er nødt til at tro på, at der er spøgelser på færde, der ikke vil familien godt.

Hvordan man som læser tolker ”hændelsen” er helt op til, hvor okkult, man ser tilværelsen.

God fornøjelse.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter