0 kommentarer

Gustav legesygs lillesøster af Niels Roland

Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2001

ISBN

87-14-19849-5

 

Gustavs forældre er så glade for Gustav, at de beslutter sig for at få et barn mere. Gustavs lillesøster dukker op, og Gustav hjælper ivrigt sine forældre med at finde ud af, hvad sådan en lillesøster dog kan bruges til. Hun kan være med i ridderleg, hun kan assistere når Gustav tryller, hun kan aktivere far, og hun kan bruges som skraldespand til det spinat Gustav ikke selv kan / vil spise.

Selvom Gustav ikke er 1. person fortæller er det hele tiden hans synspunkt der fortælles ud fra. Og som forælder til et barn i samme aldersklasse giver det anledning til mange små smil. Barnet selv vil næppe hæfte sig ved den vinkling, for det er jo da det naturligste i verden, at de er centrum – også i bogens univers.
Som den dag, hvor Gustav og hans kammerater har inddraget lillesøster i Ridderleg:

“Hun begyndte at skrige så højt, at mor og far kom løbende. De skyndte sig at tage hende op, inden Gustav og hans legekammerater fik ondt i ørerne.”

Teksten er fuld af både voksen- og børnehumør. Og teksten alene ville måske give tre stjerner.
Men det bliver bedre endnu. Niels Roland har illustreret bogen med en række farvestrålende tegner, der viser den lille fortryllende, selvcentrerede Gustav der med sin egen underfundige humor erfarer mange nye ting om mor, far og lillesøster. På mange af opslagene er der en detaljerigdom uden lige, der på glimrende vis fortæller, præcis hvor meget legetøj det kan lade sig gøre at have i sving på en gang. Gustav er en evigt smilende charmetrold, der gerne lader os få indblik i sin fantastiske verden – i ord og billeder.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter