0 kommentarer

Gud er bare hund stavet bagfra af Christian Frost

af d. 7. juni 2015
Info
 
Sideantal

405

Udgivet

2014

ISBN

978-87-7159-053-1

 

“Gud er bare hund stavet bag fra”… En underlig titel på en bog, en titel som pirrer min nysgerrighed her i disse tider hvor den politiske korrekthed forbyder at gøre grin med religion, og endelig en titel jeg ikke lige glemmer med det samme, hvilket ellers let kan ske da jeg læser mange bøger. Ergo den bog må jeg læse.
Sjovt som en titel kan skabe store forventninger… Jeg glædede mig da jeg sad med bogen i hånden og åbnede første side. Så kom skuffelsen, var mine forventninger skruet for højt op?… Efter de første tyve sider kørte den bare i tomgang… Hvor var den turbo jeg havde forventet … Bogen hen på natbordet og fat i en anden, ja jeg er ikke altid lige toldmodig. Der lå den så og kikkede forurettet på mig i nogle dage og pirrede stadig med sin titel, så jeg overgav mig og fortsatte hvor jeg var gået i stå.. Og tak for det. Jeg skal love for der kom turbo på drengen, og jeg glemte hurtigt tid og sted medens jeg med høj puls fulgte begivenhederne i de kolde mørke svenske skove,
Christian Frost har i denne debutkrimi skruet et plot sammen så grumt og så genialt at når først historien ruller er den umulig at lægge fra sig.
Hovedpersonen kriminalassistenten Erik Otto Falster udsættes for nogle ubehagelige mord som trækker tråde tilbage i hans og konens fortid, en fortid som de ikke viste binder dem sammen. Morderne er ikke bare ubehagelige, de er også udført så Erik Falster kommer til at fremstå som den, der har udført dem, så fra normalt at jage forbrydere er det nu Falster der er den jagede. Han har en fortid, der giver ham et motiv og samtidig har han intet alibi, en slem situation at kæmpe sig ud af, en situation der kun bliver værre for hvert træk han tager.

“Gud er bare hund stavet bagfra” er første bog i en planlagt serie på ti bøger om Erik Otto Falster og hans makker Lars Hede, og jeg glæder mig allerede til at læse den næste.
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter