0 kommentarer

De døde sjæles nat af Elsebeth Egholm

af d. 7. juni 2015
Info
 
Sideantal

420

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0376-5

 

I “De døde sjæles nat” er det for anden gang ikke Dicte Svendsen, men derimod hendes søn, Peter Boutrup, der er hovedpersonen.

En ung pige meldes savnet og bliver snart fundet i voldgraven ved Sostrup Kloster. Liget bærer spor af at være blevet garrotteret, hvilket er en gammel henrettelsesform.
Liget af den unge pige bliver fundet af minedykkeren Kir, som blot få måneder tidligere har fundet en gammel kasse, som indeholdt knogler af et andet og meget ældre garrotteret lig på bunden af Kalø Vig.

Og snart kommer der flere lig til, alle af unge mennesker, som bærer spor af at være blevet garrotteret. Sideløbende kommer der andre spor eller vildspor, der væver sig ind i historien, og som kan have forbindelser til sagen – eller sagerne…?

Som altid er det en ganske udmærket krimi, som Egholm har skruet sammen af et hav af delelementer, små historier og udspekulerede afledningsmanøvre, så plottet ikke skal være alt for gennemskueligt.

De tre hovedpersoner, som vi ligeledes stiftede bekendtskab med i “Tre hundes nat”, klæder hinanden godt og virker troværdige og solide. Et par af bipersonerne er derimod lidt lette og virker ikke helt gennembearbejdede.

Det gælder om at holde tungen lige i munden under læsningen, da der er mange bolde i luften og mange sidehistorier at holde styr på, men det er samtidig med til at gøre bogen mere realistisk, da hovedpersonerne jo er på lige så bar bund som læseren.
Som den opmærksomme læser sikkert har opfanget, så er bogen del af en serie, men jeg vil mene, at den sagtens kan læses som selvstændig bog.
Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter