0 kommentarer

Fanget af frygt af Joan Sørensen og Bente Hoffmann Petersen

af d. 5. juli 2015
Info
 
Sideantal

217

Udgivet

2003

ISBN

87-15-10763-9

 

Denne bog er virkelig barsk, men også spændende. Man håber hele tiden på at den ender godt, dog sker der nogen ting i den som man ikke helt forventer.

Bogen handler om Joan der som 19 årig forelsker sig i en mand der er noget ældre end hun selv og som har ry for at være damernes ven. Hendes forældre er stærkt imod forholdet, men da alt ikke er fryd og gammen i hendes barndomshjem bliver Joan det mere trodsig og vælger at hun vil dette forhold helt.

Forholdet starter da også rimelig godt og de to flytter sammen ret kort efter de har lært hinanden at kende. Men der går ikke længe før han viser hvem han virkelig er, altså vel og mærke når de er alene hjemme. Sammen med andre mennesker er han en levemand uden lige og yderst stolt af sin kønne unge kæreste.

Forholdet bliver mere og mere voldsomt, og de bliver gift fordi han siger de skal. De får barn, men det hjælper ikke på hans humør og temperament. Han underkuer både mor og datter og han kontrollerer, er voldelig og manipulerende og Joan gemmer det hele inden i sig selv for udadtil er det med at holde facaden.

Efterhånden er der ingen venner og familie tilbage og han bruger flere og flere penge. Joan har intet selv.

Til sidst vil truer han med at slå deres datter ihjel da Joan endelig har fået ham til at underskrive separationspapirer. Det får bægeret til at flyde over og Joan ender med at dræbe sin egen mand.

Hvordan hun kommer ud af den knibe må du selv læse i bogen!
Det er en velskrevet bog, hvor siderne vender sig selv.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter