0 kommentarer

Giv mig et år af Anne Laxholm fortalt til Anne Lønstrup

af d. 22. november 2015
Info
 
Sideantal

250

Udgivet

2015

ISBN

9788702166958

Udgave

1 oplag 1 udgave

 

Fredag efter fredag ser vi hende tone frem på skærmen medens vi nyder kaffen og ser “vild med dans”. Der sidder hun sammen med resten af dommerpanelet og kommer med sine faglige kommentarer …. Men hvem er hun hende den skrappe dommer og hvordan har hendes liv i kampen om at blive det bedste dansepar været… dette giver bogen et svar på.
Under læsningen kom jeg til at tænke på, da vi i mit barndomshjem så dansekonkurrencerne fra England. Selv om det var dengang TV var i sort hvid, så fornemmede man de fantastiske kjoler, og danseparrenes udstråling af elegance og professionalisme. Det gør denne bog også, vi mærker gennem læsningen hvor dedikeret Anne Laxholm og Hans Henrik er til dansen.

Bogen” Giv mig et år” giver et utroligt åbent og ærligt billede af det liv Anni Laxholm har levet frem til i dag, og det har bestemt ikke været en dans på roser. Der er tale om en let læselig bog, som giver et godt indblik i en verden fyldt med disciplin og træning, træning og atter træning. En verden, hvor dansen fylder alle de vågne timer og jagten går fra den ene turnering til den næste, for at komme frem og til tops. Det har ikke været billigt at komme til tops i eliten, det har kostet meget på den private konto i forhold til familielivet og venskaberne. Titlen henviser til, at det unge dansepar ville udleve deres drøm og give et år af deres liv til dansen i England, det skulle dog vise sig at blive til 28 år inden de kom hjem til Danmark igen.

Selv hvis man ikke er forført af dansen, er det en dejlig bog, som bagerst er supleret med en fotosamling, jeg kun kan anbefale at læse den.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter