0 kommentarer

Mrs Dalloway af Virginia Woolf

af d. 17. august 2009
Info
 
Sideantal

213

Udgivet

1998

ISBN

87-16-14623-9

Originaltitel

Mrs Dalloway

Udgave

2.paperbackudgave

 

Det er næppe en overdrivelse at kalde “Mrs. Dalloway” for en klassiker inden for litteraturen. Ikke desto mindre er det en bog, som jeg aldrig havde læst, før jeg omsider tog bogen ned fra min bogreol og påbegyndte læsningen.

“Mrs. Dalloway” foregår i London i 1920´rne. Hovedpersonen er den midaldrende Clarissa Dalloway, der bor i det fornemme kvarter Westminster og er gift med den konservative politiker Richard.

Romanen strækker sig over en sommerdag i juni, hvor Clarissa skal holde et selskab om aftenen. I løbet af dagen tænker Clarissa over, hvordan hendes liv har formet sig, og læseren følger ligeledes de tanker, som Clarissas omgangskreds gør sig om det liv, som de selv og Clarissa har haft. Læseren møder bl.a. Peter Walsh, der i sine unge dage var forelsket i Clarissa (og måske stadig er forelsket i hende), og følger hans tanker om hvordan hans liv ville have været anderledes hvis ikke Clarissa havde giftet sig med Richard i stedet. Samtidig følger vi også Clarissas tanker om, hvorfor hun ikke kunne gifte sig med Peter Walsh og hvorfor hun alligevel fortryder, at hun giftede sig med Richard i stedet for Peter Walsh.

“Mrs. Dalloway” er en fortælling om, hvordan et kvindeliv kunne have set ud for cirka 100 år siden. Det er også en fortælling om, at ens liv ikke altid bliver lykkeligt fordi man følger sin fornuft – og ikke desto mindre er bogen et vidnesbyrd om, at andres liv ikke nødvendigvis er så lykkeligt, som det kan se ud til.

“Mrs. Dalloway” er på mange måder en medrivende og rørende bog, der er skrevet i et godt sprog. Det er en spændende og overbevisende bog, der lader læseren komme ind under huden på bogens personer. Alt i alt er “Mrs. Dalloway” en bog, som nok vil sidde i systemet lang tid efter endt læsning, så jeg anbefaler, at I andre også læser bogen.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter