0 kommentarer

GIPS af Mathilde Walter Clark

af d. 21. november 2012
Info
 
Sideantal

168

Udgivet

2012

ISBN

978-87-400-0722-0

Originaltitel

GIPS

Udgave

1.udgave

 

Nete Plum er 35 år – og ikke helt tilfreds med sin tilværelse. Og det kan man måske godt forstå.

Hun arbejder i Styrelsen – og har indtil nu brugt 2½ år på ikke at komme ud af stedet med projekt personalehåndbog. Ingen kan/vil hjælpe med oplysninger til håndbogen, så hun slæber sig gennem kedsommelige arbejdsdage.

Ægteskabet med Jan er heller ikke ideelt – f.eks. vil Jan gerne have børn, men Nete vil ikke – hun tager i det skjulte P-piller, for Jan laver INGENTING der hjemme, og hun ved bare, at et barn vil betyde mere arbejde til hende. Netes veninde, Henriette Møller, der selv har tre børn, siger til Nete, da talen falder på børn: “Gør det ikke!”

Faktisk er Nete ret irriteret på Jan. Alligevel har hun ikke lyst til at blive skilt – men af og til får hun lyst til at skade Jan, f.eks. hælder hun kogende vand på ham, og løsner et bræt på kældertrappen i håb om at Jan falder ned ad trappen! Problemet er bare, at Jan ikke er til at drive ned i kælderen – det er ligesom ikke hans job at betjene vaskemaskinen, vel?

Deres kedelige venner, Troels og Birgitte, er i virkeligheden Jans venner – Nete hader at være sammen med dem.
“Altså Troels & Birgitte til middag. En onsdag. Der er mange andre ting jeg har lyst til at bruge en onsdag aften på, sove foran fjernsynet, fx, pisk, sågar. Det sidste jeg har lyst til, er middag med Troels & Birgitte”.

Nete er en handlekraftig kvinde – så da Jan er hende utro med den værst tænkelige af alle – den forfærdelige Birgitte – laver Nete en aftale med nogle rockere om at banke Jan! Hun skriver ordet “sønderlemmmelse” på google – og falder over en speciel service:
Man kan få rockerne til at brække samtlige knogler på den person man udpeger – “..når der så er gået en fire måneders tid og vedkommendes samtlige knogler er vokset så meget sammen, at vedkommende nogenlunde fremstår som et menneske igen, smadrer Doedsenglen vedkommende én gang til. Servicen koster 40.000 kroner. Ønsker man en hilsen? Så kan man også sende en sådan. En slags Interflora 2.0. Der er mange måder at sige det på.”

Det er en virkelig morsom bog! Nete er bestemt ikke kedelig – men meget impulsiv og sjov. Bogen er bygget op som en slags dagbog, hvor vi følger Nete uge for uge. Den fyldt med sjove citater og morsomme iagttagelser – og absurde hændelser. Læs den hvis du keder dig eller trænger til at more dig!

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter