0 kommentarer

Grøn af misundelse af Jill Byrnit

af d. 29. august 2020
Info
 
Sideantal

142

Udgivet

2020

ISBN

978-87-92644-10-7

Originaltitel

Grøn af misundelse

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Grøn af misundelse og andre fortællinger om det moderne menneskeliv er en dejlig lille bog med vitaminer til hjernen – og gode skub til at tænke over det liv, man lever.

Fortællingerne har tidligere været bragt som klummer i Berlingske, så de egner sig glimrende som små vitaminpiller, når man trænger til det. Bogen behøver ikke læses i én køre – tværtimod. Tag et kapitel i ny og næ. Den vil også være fremragende som oplæsning og oplæg til en snak om livets små og store udfordringer.

Bogen er opdelt i 4 hovedafsnit med titler som ”Moderne åndenød”, ”Vi er ikke robotter”, ”Drømme og længsler” og ”Tiden går”.

Jill er evolutionspsykolog og har bagerst i bogen lavet en liste med henvisninger til mere dybdegående litteratur om de forskellige emner, der berøres, hvis man skulle få smag for det.

Bogen er sprogmæssig nem at gå til, sproget flyder godt og er spækket med humor og glimt i øjet. Fortællingerne har referencer til både nære ting, man oplever i dagligdagen, men også til ting, man kender til gennem pressen.

Jeg blev undervejs i bogen bekræftet i nogle af mine tanker, mens jeg andre steder blev provokeret. Andre steder kaldte på eftertænksomhed, men alle fortællinger rørte mig på et eller andet plan. Den ultimative fortælling for mig var bogens sidste med titlen ”Kunne en anden have levet dit liv bedre?”. Wauu hvor et spørgsmål – det har jeg aldrig stillet mig selv før – har du?

Og så er jeg vild med, at Jill kalder det for ”fortællinger” og ikke “kapitler”. For det er lige det, det er – fortællinger!

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter