0 kommentarer

Gensyn med zombiefabrikken / SOS fra helvede af Lasse Bo Andersen

af d. 12. januar 2018
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2017

ISBN

978-87-999953-1-8
978-87-999953-2-5

 

Jeg læste med stor fornøjelse den første Zombie splatter-serie, så det var en glædelig overraskelse at opdage, at Lasse Bo Andersen er startet på en efterfølger til serien med undertitlen Efterskælv. Og vi starter lige på og hårdt.

I “Gensyn med zombiefabrikken” har Tom, Johnny, Emma, Lisa og Rebecca fundet et fristed på en militærbase. De fire af dem nyder sikkerheden bag hegnet, men Tom keder sig. Han er træt af ikke at vide noget om, hvordan det går med forsøget på at genskabe zombievaccinen, og han forstår ikke, hvorfor militæret ikke gør noget for at slå de mange zombier ihjel, der har samlet sig omkring zombiefabrikken.

Så da han en dag får mulighed for at snige sig ombord på en helikopter, der skal ud til zombiefabrikken, griber han den. Men når der er zombier involveret, kan man kun være sikker på én ting – ikke alle overlever!

Der er fuld knald på i Lasse Bo Andersens letlæste serie for de 8-11-årige, der udspiller sig i en verden, der er blevet overrendt af zombier. Historien er letlæst, alligevel fortæller LBA så levende, at man næsten føler maddikerne kravle på sig. Som i den første serie har LBA også selv illustreret Efterskælv, og jeg er stadig lige begejstret for de sort/hvide stregtegninger, der både er klamme og lidt sjove.

Hvis man ikke har læst Zombie splatter bøgerne, vil jeg anbefale at læse dem først, da “Gensyn med zombiefabrikken” starter umiddelbart efter “Endestation Z” med samme persongalleri, og man får klart mest ud af historien ved at læse bøgerne i rækkefølge.

Bind 2 “SOS fra helvede” slutter med noget af en cliffhanger, men heldigvis er bind 3 og 4 også udkommet nu, så forhåbentlig får jeg snart min puls ned igen.

Zombien kom nærmere. Tom kunne lugte den. Den svage vind blæste den kvalme stank i hans retning. Kødæderen havde endnu ikke opdaget ham. Tom stod helt stille. Han stod i skyggen bag den grønne barak. Han så forsigtigt rundt om hjørnet. Kødæderen slæbte sig af sted. Den gik sidelæns med stive skridt. Dens ene fod var vredet helt af led, så den gik med stort besvær. Zombiens overkrop var nøgen. Den misfarvede hud var løsnet i store flager. Og dens mave var revet op. Kødæderens indvolde hang frit. De dinglede fra side til side.” (s. 7-8)

Lån “Gensyn med zombiefabrikken” og “SOS fra helvede” på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter