0 kommentarer

Gammelpot den store Bombasto af Thom Roep

af d. 1. juli 2022
Info
 
Forfatter
Forlag
Omslag
Sideantal

48

Udgivet

2022

ISBN

9788770859387

 

Cirkus Bombasto er i byen, og hele byen er mødt op for at se forestillingen, hvor den store Bombasto hypnotiserer folk og får dem til at gøre de mest fantastiske ting. Men I løbet af natten forsvinder kommunekassen på mystisk vis og da Gammelpot kommer til byen næste morgen, tror folk at det er ham der har stjålet den og bliver derfor smidt i fængslet. Heldigvis har Gammelpot sin magiske vadsæk som hjælper ham ud af kniben.

Indeholder også historien Den tyvagtige snemand, hvor Gammelpot ser en levende snemand.

Den her udgave af Gammelpot er egentlig tre små historier som er blevet udgivet tidligere i andre blade og som blev sat sammen til en lang historie i 1992. Men her i den nye udgave valgte Thom Roep at adskille alle tre historier og give dem deres egen titel. Nederst på hver side kan man se, at de oprindelig var separate. Den lille tre siders historie har et G foran planchenumrene, hvorefter Bombasto historiens planchenummer har et J foran. Mens den tredje historie af en eller anden årsag ikke fik et bogstav foran, men et nummer sammen med de enkelte planchenumre.

Da albummet udkom, blev det nomineret til en pris i kategorien ”årets album for børn og unge” som den nederlandske tegneserieforening, uddeler på den årlige tegneseriefestival Stripdagen i Breda. Gammelpot havde tidligere været nomineret, men ikke vundet men den her gang lykkedes det. Juryen bestod som hvert år af elever fra et antal grundskoler i byen.

 

Lån tegneserien på biblioteket

 

Bedømmelse
Karakter