0 kommentarer

Gamle Sølvryg af Lasse Bo Andersen

af d. 27. oktober 2016
Info
 
Sideantal

48

Udgivet

2016

ISBN

978-87-994154-9-6

 

Vi er efterhånden nået til bind 6  i Lasse Bo Andersens serie ”Zombie splatter”, og igen serverer forfatteren en letlæst, men også spændende historie, der slutter med en gevaldig cliffhanger.

I bind 5 lykkedes det Johnny, Tom, Lisa og Emma at slippe væk fra det brændende hospital, men med en stor flok zombier lige i hælene. På sidste side nåede de frem til byens zoologiske have, men blev beskudt indefra!

Det viser sig, at en gruppe børn har overtaget den zoologiske have, og de er ikke interesserede i at lukke flere ind. Der er simpelthen ikke mad nok. Det lykkes dog vores hovedpersoner at overtale den selvudnævnte general, Marcus, til at lukke dem ind. Men selvom de umiddelbart er i sikkerhed for zombierne, så lurer andre farer bag hegnet, hvor Marcus og hans håndlangere styrer alle med hård hånd.

– Det er min opgave at sørge for ro og orden herinde! Og alle skal gøre, som jeg siger! råbte Marcus og pegede på sig selv. Hans stemme var skinger. – Det er mig, der bestemmer herinde! Bag ham afsikrede Danny sin riffel og sigtede på Johnny. Peter vendte sin riffel mod Lisa. De stod alle som forstenede. Tavse. Og afventende.

Lasse Bo Andersen fortsætter i hæsblæsende stil sin actionpakkede zombiefortælling for de 8 til 11-årige, hvor zombierne bliver splattet og smasket og smadret for fuld knald. Denne gang er der knap så meget humor i historien, som er skrevet i korte, letlæste sætninger. Til gengæld er det lykkes forfatteren at skabe en virkelig grum og dyster stemning i “Gamle Sølvryg”, som fik mig til at tænke på et afsnit i tegneserien/tv-serien “The Walking Dead”, hvor en stærk mand ligeledes har overtaget et samfund under påskud om at beskytte alle, men i virkeligheden for at få magt.

Heldigvis er vores hovedpersoner stærke og modige, så jeg krydser fingrer for, at de klarer sig, og ser frem til næste bind i “Zombie splatter. Må det komme snart …

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bedømmelse
Karakter