0 kommentarer

Freja – Sagaen om Valhal Af Johanne Hildebrandt

af d. 26. juni 2008
Info
 
Sideantal

349

Udgivet

2004

ISBN

87-553-4977-3

Originaltitel

Freja (svensk)

 

De nordiske gudesagn er blevet fortalt på mange måder tidligere og de har alle været fascinerende på hver sin facon. Johanne Hildebrandt har forsøgt at skrive sin version af sagnene med en mere skønlitterær vinkel og hun er sluppet usædvanligt godt fra resultatet.

“Freja” er historien om, hvordan Vanerne kom til Valhalla – bortset fra at Valhalla ikke er endnu i denne fortælling. Det er historien om en ung præstinde, Freja, som under et mægtigt slag bliver lovet væk som fredsbytte og undervejs forelsker sig i en af de stridende parter. Freja bliver karakteriseret på en meget nærgående måde, hvor hun fremsættes som et individ, der forstår at det fælles bedste nogle gange er mere værd at følge end ens hjerte. Hvor ondt det så kan gøre.

Der er meget opfindsomhed med i historien, men rigtig meget af det er af den type der godt kunne have været sand, i den tidsalder historien befinder sig i og det bidrager til at gøre fortællingen levende og fængslende. Jeg sad lidt tøvende overfor bogen de første 30 sider, men derefter var jeg fanget.

Læs den hvis du gerne vil have en nutidig vinkel på den nordiske mytologi. Og når du fortrydeligt lægger bog læst fra dig, så glæd dig over at der er udgivet 2 bind mere i sagaen.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter