0 kommentarer

Frede og Selma og et ret højt træ af Trine Bundsgaard

af d. 12. september 2019
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2018

ISBN

9788702190397

Originaltitel

(illustrationer af Charlotte Pardi)

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

”Frede og Selma og et ret højt træ” er en børnebog, der primært er rettet mod børn, der går i børnehave, men som også egner sig til børn, der stadig går i vuggestue.

Frede er i børnehave, men har en dag, hvor han ikke rigtig gider være der. Han har så at sige taget nej-hatten på fordi der er for meget støj, for mange børn og så savner han faktisk også sin far lidt.

Han vil gerne være lidt i fred, men den nye pige på stuen, Selma, gider ikke lade ham være i fred. Hun vil gerne have nogen at lege med og hun følger derfor efter Frede da han går ind på stuen, hvor de andre børn synger. Herefter følger hun efter ham ud på legepladsen, hvor sandkassen, løbehjulene og det andet rigtig sjove legetøj er. Ude på legepladsen findes også far-vild-skoven med buske og det meget høje træ, som Frede og Selma kravler op i. De bliver enige om, at det er et godt træ fordi man kan se hele verden fra netop dette træ.

”Frede og Selma og et ret højt træ” er en rigtig fremragende børnebog, der er en populær bog for både min datter, der er vuggestuebarn og min niece, der går i børnehave.

Bogen er skrevet i et mundret og ligefremt sprog, korte og præcise sætninger, der egner sig perfekt til mindre børn. Selve historien er realistisk og derfor overbevisende i fortællingen om hvordan også børn kan have dage, hvor de bare ikke gider andet end, at have lidt fred fra omgivelserne.

Illustrationerne er aldeles fremragende og sjove og er med til at gøre bogen underholdende og læseværdig.

Det bliver 5 klokkeklare stjerner herfra, det er en overbevisende og læseværdig bog på alle leder og kanter.

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter