0 kommentarer

Fortællinger fra Fremmedlegionen af Peter Hovmand

af d. 12. september 2022
Info
 
Sideantal

110

Udgivet

2022

ISBN

978-87-973956-0-8

Originaltitel

Fortællinger fra Fremmedlegionen

Udgave

1. udgave, 1. oplag

 

Dette er en novellesamling, men den kan også læses som en sammenhængende historie for selvom det er enkeltstående fortællinger, så er der nogen ting som hører sammen. Men det er en barsk omgang. Noget er dog mere afslappet end andet. Og det er som om man bygger op undervejs så det er de sidste noveller der er hårdest at læse. Man følger nogen bestemte mønstrer, man får forklaret hvordan livet fungere, man oplever nogen brøkdele af nogen hverdagsfragmenter hos fremmedlegionen. Ting man som normalt person ikke nødvendigvis kender noget til, men som man ok har en formodning om. Det er fysisk hårdt og man er ikke i tvivl om at det også kan være psykisk hårdt. Man skal kende sin plads, hvad enten man er på gulvet eller højt dekoreret. En novellesamling der kommer tæt på, men alligevel ikke så tæt at man skræmmer almindelige mennesker helt væk.

Bogen er skrevet ud fra en vinkel på hvad det også vil sige at være soldat. Især når man vælger at blive det i et miljø som ikke er i et samfund hvor man nurser de enkelte personer. Her skal man lærer at stå på egne ben og klare sig igennem nærmest alt både tænkeligt og utænkeligt.

Det er samtidig en bog som viser at der kan være mening bag ens valg, at man i sidste ende kæmper for noget større og mere end sig selv. Og som viser at nogen gange er det med livet som indsats at man tager de valg man gør undervejs. Det er en novellesamling som man hurtigt får et personligt bånd til, for man kan mærke at forfatteren ikke har skrevet det set med overfladiske øjne, men at han faktisk har en viden og en indsigt som gør at han kan fortælle om noget der kan være svært for andre at sætte sig ind i.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på biblioteket

Bedømmelse
Karakter