0 kommentarer

Fortællingen om kropsrøveren af Anne Rice

af d. 4. oktober 2004
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

548

Udgivet

2001

ISBN

87-568-1219-1

Originaltitel

The Tale of the Body Thief

 

Anne Rice har en forbløffende idé om hvad en vampyr er, og hvordan de opfører sig, tænker o.s.v. Hun giver vampyrer en anden karakter end hvad jeg ellers har læst. Før forekom vampyrer mig som nogle blodtørstige, hjernedøde, overlegne væsner, som man kun har ærefrygt for. Anne Rices’s vampyrer er intelligente, sofistikerede, meget cool for at sige det på moderne sprogbrug. Så i stedet for ærefrygt har man respekt og hengivenhed overfor vampyrerne.

Bogen er ligeså fascinerende som de foregående i serien, med paranormale aspekter, og samtidig er den utrolig morsom. Vampyren Lestat bliver til et menneske igen, som han i længere tid har ønsket sig at genopleve, efter så mange år som vampyr. Men Lestat tager meget af det der kendetegner en vampyr, for givet, og kommer ud i de sjoveste/besværlige situationer, der ellers er en smal sag for os mennesker at håndtere. Foruden humor og fascination kunne jeg fornemme en udvikling hos en vampyren Lestat, en udvikling jeg ikke troede var mulig for en vampyr; bevidstheden om hvad der er forkert og hvad der er rigtigt, en human tankegang.

Det er sjældent, at jeg læser en bog, der ikke har en masse sider der bare er til for at fylde, og jeg glæder mig allerede til at læse den næste Anne Rice fortælling. Der var desværre ret så mange slåfejl i bogen, som forstyrrede.

Lån bogen på bibliotek.dk

 

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter