0 kommentarer

Fortællingen om Cezil. En roman fra barokken af Kirsten Ruth

af d. 1. august 2007
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

303

Udgivet

2007

ISBN

978-87-7955-165-7

 

”Fortællingen om Cezil” er fortællingen om kvindes liv, og hendes kamp for viden. For en kamp er det at opnå denne viden i form af evnen til at læse og siden skrive, når man er en pige i middelalderens Danmark. For hvilken gavn kan hun have af denne evne? Alligevel opnår hun det hun vil, men ikke uden omkostninger. Det bringer grumme barndomsminder frem, der må overvindes for at læsegaven kan vindes. Og samtidig med at hun skal lære, skal hun også tage vare på de huslige pligter – noget hun har gjort siden moderens død. Hele hendes liv bliver en kamp. For viden, maden på bordet, accept, kærlighed. Det er ikke et let liv, men Cezil forstår at få det bedste ud af det med hendes stædige attitude.

Bogen er skrevet i et levende og gammeldags sprog, som til tider kan være svært at forstå og følge med i. I starten var det lettere irriterende, men til slut, da man havde vænnet sig til det, gav det en autentisk middelalderlig stemning.

Alt i alt er ”Fortællingen om Cezil” en bog, der bliver bedre, jo længere man kommer frem i den. Dog kunne starten godt have været lidt mere fængslende.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter