0 kommentarer

Hr. Skaldemus kan ikke dunke af Thorstein Thomsen

af d. 1. august 2007
Info
 
Sideantal

28

Udgivet

2006

ISBN

87-02-04454-4, 978-87-02-04454-6

 

Hr. Skaldemus har sin egen frisørsalon i Rotteby og ikke nok med det, han er også kæreste med byens sødeste tøs, Frøken Hår. Skaldemus er stolt, når de går hånd i hånd gennem gaden, men indimellem sker det, at folk der ser dem griner, for Skaldemus er nemlig ikke nær så høj som Frøken Hår. Skaldemus får helt ondt i maven af det, han synes ikke, det er sjovt.

På dagen hvor de har kendt hinanden i et år, tager de til basketballkamp for at fejre det. Skaldemus glæder sig, men denne følelse forsvinder brat under kampen, da han lægger mærke til Frøken Hår. Hun er helt vild med de store og tjekkede basketballspillere. Den stakkels Skaldemus mister helt modet, men beslutter alligevel at gøre noget ved det. Han vil lære at spille basket, selvom han måske hverken har højden eller drøjden til det.

En virkelig sød historie med forskellige temaer som fx sport, kærlighed, det at føle sig anderledes og det at være god til noget. Ikke mindst er moralen, at har man viljen til at opnå noget, så kan man også nå målet ved benhårdt arbejde.

Pragtfulde, farvestrålende og sprælske illustrationer af den lille basketballspiller i fuld udfoldelse. Figurerne er yderst charmerende og ansigtsudtrykkene ret pudseløjerlige hos de udøvende sportsfolk, der hver især har deres helt personlige mimik og kendetegn. Rigtig godt gået af illustratoren. Hvad forsiden angår, er den også ret tjekket med en koncentreret Skaldemus der forsøger at score mål.

Bogen kan læses fra 4 år.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter