0 kommentarer

Forsvar for Jacob af William Landay

af d. 30. september 2012
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

447

Udgivet

2012

ISBN

978-87-7677-293-2

Originaltitel

Defending Jacob

 

På vej til skole stikkes 14-årige Ben Rifkin ihjel med tre knivstik. Han har ingen afværgelæsioner på hænderne, hvilket indikerer, at han kendte og følte sig tryg ved gerningsmanden.

Vicestatsadvokat Andy Barber får sagen og retter hurtigt mistanken mod en kendt pædofil, der ofte går tur i området. Men bag hans ryg finder kollegerne belastende indicier på, at en ganske anden kan have begået det bestialske mord – nemlig Barbers søn Jacob, der går i parallelklasse med Ben.

Barber fritstilles og må nu frustreret se til, at politiet bruger al deres energi på at bevise Jacobs skyld. Og nærmest ‘over night’ forvandles den lille, trygge familieenhed til tre modsatrettede poler, der har meget svært ved at være i stue sammen.

Jacob, hvis personlighed ikke ligefrem er vindende, bliver om muligt endnu mere mut og indelukket. Selv ifører Barber sig mentale skyklapper, nægter stædigt at anerkende, at sønnen kan være skyldig og kaster sig indædt ind i kampen for at forsvare Jacob.

Værst går det ud over Laurie, familiens kvindelige samlingspunkt. Normalt er hun et strålende og udadvendt menneske, men omverdenens fjendtlige attituder og tanken om sønnens mulige skyld nedbryder hende fortvivlende hurtigt. Et sammenbrud lurer lige om hjørnet.

Den offentlige anklager finder ud af, at både Jacobs bedstefar, oldefar og tipoldefar har haft en hang til vold. To af dem har ligefrem begået mord. Barber selv er fredsommelig nok, men kan Jacob have arvet en latent voldelighed fra forfædrene. Med andre ord: Findes der er et morder-gen? Det bliver en krumtap i den spegede historie.

Med “Forsvar for Jacob” har den tidligere statsadvokat William Landay begået en tankevækkende og velturneret krimi. Landay er en fremragende stilist, som formår at holde spændingen i kog, samtidig med at han kommer helt ind under huden på sine yderst troværdige karakterer. Det er helt befriende, at en amerikansk forfatter har så stor tillid til sine læsere, at han giver de menneskelige relationer lov til at veje tungere end det ydre drama. For sådan en bog er “Forsvar for Jacob”. Og sådan er livet jo som oftest.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter