0 kommentarer

Fordelene ved at være en bænkevarmer af Stephen Chbosky

af d. 16. august 2011
Info
 
Genre
Omslag
Sideantal

249

Udgivet

2009

ISBN

9788792561022

Originaltitel

The perks of being a wallflower

Udgave

1.udgave

 

“So, this is my life. And I want you to know that I am both happy and sad and I’m still trying to figure out how that could be”.

”The Perks of Being a Wallflower” består af breve, som den 15-årige Charlie sender til en ukendt modtager uden at skrive en afsenderadresse. Charlie forklarer, at han har valgt at skrive til personen, fordi han har hørt, at vedkommende er en god person. Til at starte med skriver Charlie om sin mosters og bedstevens død samt sin bekymring over for skolestart på gymnasiet. Da han starter på skolen, er der mange første-gang-oplevelser for Charlie: Forelskelse, tætte venskaber, fællesskabsfølelse, fester og eksperimenter med stoffer. Selvom Charlie er en genert dreng, er han nysgerrig på livet og sine omgivelser. Han gør sig mange tanker om sine forhold til andre mennesker ved i detaljer at omtale de følelser, han har over for sin familie og sine venner.

Charlie er en interessant karakter, der – trods sine til tider meget sære karaktertræk – formår at få læserens sympati. På en nøgtern, ligetil og simpel måde er Charlie i stand til at få læseren indhyllet i hans specielle tankeunivers. ”The Perks of Being a Wallflower” er meget bevægende og har sine rørende øjeblikke. Det er muligt, at mange unge vil kunne identificere sig med nogle af de temaer, som bogen tager op, selvom bogen dog for mig at se ikke lader til at være så realistisk, som den (muligvis) forsøger at være. Men det gør ikke så meget, for den efterlader stadig meget til læserens efterfølgende
refleksioner efter endt læsning.

Lån en nyere udgave af bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter