0 kommentarer

Forbandelse af Lasse Bo Jensen

af d. 14. september 2013
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

402

Udgivet

2013

ISBN

978-87-02-12951-9

 

Bagerst i vores krybdyrshjerne har vi alle en rem af forfædrenes tro på ånder og besværgelser, og tro mig – under læsning af denne bog bliver der åbnet til denne del af vores hjerne.
Vi følger elektroingeniøren Joakim Nielsen, der er indlagt på den psykiatriske afdeling for udredning af skizofreni. Men der er noget som ikke stemmer og psykiateren Ursula Branning bliver mere og mere involveret i Joakims beretninger om livet på Puerto Rico og arbejdet på Arecibo Observertoriet.
Et liv som var stille og roligt, lige ind til der begyndte at indløbe signaler fra rummet. Dette vendte op og ned på alt og der udviklede sig en højspændt stemning hvor alle vogtede på alle. En rottes død blev til És un trabant malo – et dårligt tegn – som skulle renses væk med Arrasa con todo, en spray som bruges til at få bugt medforbandelser, og inden vi ser os om er Joakims liv hvirvlet ind i åndemanere, paranoid frygt for forfølgelse og mystiske dødsfald.
Men kan Ursula tro på det han fortæller, er der hold i noget af det eller er det bare en syg mands hjerne……?

Lasse Bo Jensen har med ”Forbandelse” bedrevet en fantastisk roman. Det er hans debut som voksenforfatter, men han har tidligere skrevet ungdomsromaner. Lasse Bo Jensen er uddannet journalist og cand.mag. i historie og filosofi og har i forbindelse med denne bog foretaget researchrejse til Puerto Rico, hvor han bl.a. ud over besøg hos åndemanere, fik en indgående rundvisning på Arecibo Observertoriet der er bygget i begyndelsen af 60’erne. Teleskopet har været medvirkende til mange nyopdagelser bla. i 1974, hvor Hulse og Taylor opdagede det binære pulsation PSR B1913+16 der udløste en nobelpris i fysik.

Bogen er yderst velskrevet og veksler i fortid og nutid på en naturlig og behændig måde, sproget er fængslende og visualiserede så det er en fornøjelse at læse. Slutningen står lidt åben, hvilket jeg personligt godt kan lide, da der er noget at bygge videre på i min fantasi, men for andre måske kan virke lidt tam i forhold til resten af bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter