0 kommentarer

Brødrene Olsen. Et stjerneskud. To liv i tilbageblik af Jan Eriksen

af d. 21. oktober 2012
Info
 
Forfatter
Forlag
Sideantal

168

Udgivet

2000

ISBN

87-21-01563-5

 

Sympatiske, hjertelige, jordnære, ærlige, begavede, humoristiske, taknemmelige, ukuelige, rørende – og selvfølgelig hamrende musikalske.

Det er de adjektiver, som jeg – uden dog at kende dem personligt – altid har hæftet på de to kære væsener, brødrene Jørgen og Niels “Noller” Olsen. Nej forresten, ikke altid – for dengang jeg stod på tærsklen til teenageårene, og Brødrene Olsen brød igennem lydmuren med megahittet “Angelina”, tænkte jeg nu godt nok vist nok på dem som LÆKRE (på linje med de øvrige lækre fyre, der ligesom Jørgen og Noller idol-prydede væggene hjemme på mit værelse: David Cassidy, Donny Osmond, Marc Bolan og Alice Cooper …).

Og efter at have læst biografien “Brødrene Olsen – Et Stjerneskud – To liv i tilbageblik” har mine fornemmelser af musikerduoens menneskelige egenskaber heldigvis også vist sig at holde stik: Jørgen og Noller ER vitterligt så hjertevarme og pragtfulde, som man har indtryk af – dem ville vi alle elske at have som nære venner. Og hvor man dog undte dem 2000-sejren i det internationale Melodi Grand Prix med Jørgens overlegent sikre træffer af en popsang, “Smuk som et stjerneskud”!

I bogen fortæller brødrene åbenhjertigt hele deres professionelle og personlige livshistorie – om glæderne og skuffelserne fra en karriere, der går virkelig langt tilbage: Noller havde såmænd ikke en gang holdt sin allerførste runde fødselsdag, før de mildest talt purunge herrer optrådte som etablerede musikere i bandet The Kids. Og om barndommen hjemme hos forældrene; om tilværelsen med først kærester, siden koner og børn – nederlag og sejre, op- og nedture.

Bogen er rigt illustreret med nostalgiske og nyere fotos fra både musiker- og privatlivet, og her er tale om stærkt bevægende læsning, så jeg vil anbefale alle at læse med!

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter