0 kommentarer

Folkemøg af Dennis Gade Kofod

af d. 23. juli 2018
Info
 
Sideantal

238

Udgivet

2018

ISBN

9788763856423

Udgave

1 udgave 1 oplag

 

Dennis Gade Kofod (1976) debuterede i 2005 med ‘Anskudte dyr’ og har siden skrevet en række romaner, børnebøger, teaterstykker og essays. Folkemøg, der er hans sjette udgivelse på forlaget Rosinante, er en fantasyroman om hvor barbariske menneskeheden kan være.

Vi er i dronning Ursulas rige, kongen er fange i troldkællingens land på den anden side af havet, så Ursula må støtte sig til sin troldmand og hans insekter, samt sin livvagt og elsker Harald. Riget har sine regler, skabt af kongen og visdommens træ i tidernes morgen, det er barske regler som skal sikre magten og roen i riget. Men under overfladen ulmer uroen, den får kraft i sangen og selv vold har svært ved at holde den nede. Vil riget overleve….

Lidt for abstrakt efter min mening, så jeg har lang ind i bogen haft svært ved at fastholde interessen, og det hæmmer læsningen. Sprogligt meget vel skrevet, men stilen er ikke mig. Det er en politisk bog, der kradser i overfladen på det samfund vi lever i, og den sætter helt klart nogle spørgsmål til den måde vi håndtere vores flygtninge politik, om ikke direkte så ved sit karikerede spejlbillede.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter