0 kommentarer

Barndommens åg – Legion ètrangere af Anne Lützhöft

af d. 16. februar 2011
Info
 
Sideantal

219

Udgivet

2010

ISBN

978-87-92622-21-1

 

Bogens hovedperson Søren er født i 1932. I løbet af barndommen lider han under manglende omsorg fra sine forældres side og gennemgår derfor en traumatisk barndom. Hvilket blandt andet medfører, at han bliver anbragt på en af den tids allerhårdeste opdragelsesanstalter.
Sørens omflakkende og kaotiske tilværelse følger ham langt ind i voksenlivet. Han er ikke i stand til at fastholde et job og bruger en masse tid på de lokale værtshuse. Til sidst beslutter han sig for at rejse til Frankrig, hvor han melder sig i fremmedlegionen. Som legionær bliver han udstationeret i Nordafrika og en hård tid venter forude.
Efter tiden i fremmedlegionen føler han mere mod på tilværelsen og rejser tilbage til Danmark for at starte på en frisk. Hjemme igen opsøger han kærligheden og indleder et forhold med flere ældre kvinder. – Men atter en gang står der nederlag og venter på han forude,
Med bogen ” Barndommens åg” ønsker forfatteren at sætte fokus på, at en traumatisk barndom følger os hele livet. – Men desværre fungerer bogen ikke rigtig. Forfatteren har et underligt distanceret forhold til sin hovedperson, hvilket for undertegnede gør det enormt svært at leve sig ordentligt ind i bogens handling. Det er tydeligt, at forfatteren ikke selv har oplevet de ting som hun refererer til i bogen. F.eks. i forhold til oplevelserne i fremmedlegionen. Det gør bogen ligegyldig. Desuden bliver sproget aldrig levende, tværtimod har det karakter af opremsning og minder om dagbogsnotater, hvilket gør bogen tung at læse.
Hvis ikke jeg af forskellige årsager var tvunget til at læse bogen færdig, havde jeg lagt den fra mig allerede efter de første kapitler. Det er længe siden, at jeg har læst en mere kedelig bog – som oven i købet er spækket med sproglige fejl.

Ifølge Anne Lützhöfts forfatterprofil har hun tidligere fået udgivet en lang række bøger. Jeg håber disse bøger har mere at byde på end denne, som i bedste fald er mislykket. – Op på hesten igen Anne Lützhöft.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter