0 kommentarer

Første fredag af Staffan Westerlund

af d. 28. marts 2006
Info
 
Forlag
Genre
Omslag
Sideantal

268

Udgivet

1991

ISBN

87-557-1645-8

Originaltitel

Att bara försvinna

Udgave

1.udgave

 

Tre kvinder forsvinder og findes senere myrdet. De har tilsyneladende ikke noget med hinanden at gøre ud over, at alle tre er forsvundet den første fredag i henholdsvis marts, april og maj, og nu er det den første fredag i juni.

Vi befinder vi os i Sverige nord for Stockholm, det er midsommer, og alle forventer at skulle tilbringe aftenen i familiens eller gode venners lag. Det gælder dog ikke for tre betjente ved den lokale politistation. De må på en eller anden måde forhindre, at endnu en kvinde forsvinder. Fredagen går på held, endnu er ingen forsvundet, og alle ånder lettet op, men hvor er den unge advokat Anne Linde blevet af?

Krimiplottet er godt, men beskrivelsen af den svenske natur og befolkning er endnu bedre, måske en anelse romantisk, og stærkt kritisk over for offentlige myndigheder specielt lokale politikere, hvoraf enkelte opfører sig som små konger.
Man følger det lokale politi fredagen igennem, med mange afstikkere til små og store opgaver, som lidt efter lidt flettes ind i hinanden. Svenskerne kan bare det der med at skrive kriminalromaner.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter