0 kommentarer

Flesh and bone af Jefferson Bass

af d. 2. oktober 2009
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

422

Udgivet

2008

ISBN

978-0-06-075983-4

Originaltitel

Flesh and bone

 

“The Body Farm” er den populære betegnelse på et forskningsområde i Tennessee, hvor man studerer, hvordan lig rådner under forskellige omstændigheder. Forskningsresultaterne bruges som puslespilsbrikker i det arbejde, der forestår, når en forbrydelse har fundet sted og politiet f.eks. skal fastlægge dødstidspunktet.
Et ligs forrådnelse afhænger af, om liget er påklædt eller nøgent, om det befinder sig i eller under vand, om det befinder sig udendørs eller indendørs – alle disse ting, bliver studeret på “Body Farm”, “hvor det vrimler med lig!”

“Jefferson Bass” er et makkerskab bestående af Bill Bass, der har grundlagt “The Body Farm” og den journalistuddannede Jefferson. Sammen har de skrevet et antal fiktive romaner, der alle har afsæt i “The Body Farm”. “Flesh and bone” er bog nummer to i serien.

“Flesh and Bone” handler om Dr. Bill Brockton, der skal rekonstruere en dødsscene, hvor en mand er fundet myrdet og ophængt i et træ iklædt kvindeklæder og med sin penis i munden. Politiet har brug for at fastslå det eksakte mordtidspunkt og på “The Body Farm” rekonstruerer man dødsscenen med et doneret lig.

Sammen med den statslige kriminallæge Jess Carter, er Bill tæt på at finde frem til noget politiet kan bruge, men så bliver han en tidlig morgen lokket ud til “The Body Farm” – og tingene tager en uhyggelig drejning, da han finder Jess Carter myrdet og hængt op i træet, hvor forskningsliget er anbragt.

Da videoovervågningen af “The Body Farm” afslører, at Bills bil har været på stedet på mordtidspunktet – peger alle tegn på, at det er Bill, der har myrdet Jess, og Bill må nu i kapløb med tiden finde frem til morderen for at bevise sin egen uskyld – og så tager historien fart!

Romanen starter rigtig spændende ud med en beskrivelse af “The Body Farm” og det eksperiment, vi skal følge. Så følger et temmelig langtrukkent stykke, hvor historien bygger op til klimaks, hvor Bill finder Jess myrdet og ophængt i træet, og resten af romanen er spædende og uforudsigelig.

På grund af det alt for lange mellemstykke, får historien kun 3 stjerner – ellers ville det have været en 4’er.

Bogen er ikke oversat til dansk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter