0 kommentarer

Elskede Poona af Karin Fossum

af d. 7. juni 2013
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

275

Udgivet

2001

ISBN

87-00-49874-2

Originaltitel

Elskede Poona

 

Karin Fossum kryber ind under huden på læseren. Hendes karakterer kunne være dig og mig, naboen, købmanden eller børnenes skolelærer.

Den midaldrende ungkarl Gunder Johmann lever et roligt liv, hvor arbejdet og hans kontakt med søsteren danner rammen om hans liv i et lille samfund ude på landet. Han længes dog efter en kone, og en dag beslutter han sig for at tage en tur til Indien for at finde en af slagsen. Han har set nogle smukke billeder af indiske kvinder i en bog og ved med sig selv, at det er sådan en kvinde han skal finde.

Gunder drager til Bombay, hvor han er så heldig at møde en indisk enlig kvinde – Poona – på det hotel, han bor på, og de indleder et forhold og gifter sig.
Gunder rejser hjem til Norge, og de aftaler, at Poona skal følge efter senere.

Gunder glæder sig til hun kommer og gør det rigtig fint i sit hus, og også søsteren glæder sig på Gunders vegne, selvom hun er noget overrasket over det pludselige tiltag.

Skæbnen vil det imidlertid sådan, at den dag Poona skal ankomme, kommer søsteren ud for en trafikulykke, og Gunder kan ikke hente sin kone i lufthavnen, da han sidder vagt ved søsterens hospitalsseng. Han sender derfor byens taxachauffør af sted efter Poona.

Næste dag findes en mørklødet kvinde dræbt og ilde tilredt ikke langt fra Gunders hjem.
Mit hjerte græd for Gunder og den grumme skæbne, der blev hans kones lod.

Vi følger nu opklaringsarbejdet omkring mordet og Gunders vilje til at komme igennem sorgen og afmagten. Foruroligende følger vi også det lille samfunds reaktion på, at Gunder har fundet en kone i udlandet og hvordan usikkerheden breder sig – for er det en iblandt os, der har gjort det?

Stor historie. Man går aldrig fejl af Fossum.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter