0 kommentarer

Fingeren i flammen af Astrid Saalbach

af d. 18. januar 2010
Info
 
Forlag
Genre
Sideantal

248

Udgivet

2005

ISBN

87-02-04268-1

 

Claire er smuk – og har hele livet været vant til, at skønheden var hendes omdrejningspunkt. Både mænd og kvinder ser skønheden, inden de ser Claire – og måske får de slet ikke set Claire, fordi de kun ser skønheden.

Claire er enlig mor og spiller violin på Musikkonservatoriet i København, og en dag sker der et eller andet i skoven mellem hende og hendes lærer Tobias Lund. Hvad præcist, der sker, får vi ikke at vide, men Claire betror sig til en veninde, der sørger for at læreren bliver anklaget for forsøg på voldtægt og midlertidigt bortvist fra skolen.

Imens tænker Claire over, hvad hun har gjort ved at betro sig til veninden, og hun bliver selv i tvivl om, hvad er egentlig skete derude i skoven.

Side 53: ”Hun havde ødelagt alt. Ville aldrig kunne se ham mere. Skulle ikke have ham som lærer, I over et år havde hans timer været ugens højdepunkt. Det hun ventede på og levede for. Hun så ham for sig, hans øjne når de hvilede må hende, hans hænder, indersiden af dem som hun havde sådan lyst til at lægge mod sin mund. Det var hendes egen skyld, hun havde opmuntret ham, vist, at hun godt kunne lide ham og følte sig tiltrukket af ham. Været indladende, som hun var det over for alle mænd, uanset hvem og hvad de var. Hun skyldte dem noget; sådan havde hun haft det, fra hun var gammel nok til at forstå, at hun med sit udseende var begavet på en særlig måde. Derfor smilede hun til enhver mand, er smilende til hende, lod ham se sig dybt i øjnene og sige små lyde, diskret strejfe eller klamme hende lidt, hvis de ville. Det var deres ret. Den pris hun måtte betale for sit held. Selvom hun med glæde ville have byttet det for en musikalsk begavelse af tilsvarende størrelse”.

Violin-lærerens kone går fra ham, og hans karriere som internationalt anerkendt solist lider et knæk, og han må tage til takke med et job som violinist i Randers Byorkester.

Historien viser hvordan “en lille fjer kan blive til fem høns”, hvad en mistanke kan volde af skade i andres liv og hvor galt det kan gå.

Claires løgne og skønhed rammer ikke kun violin-læreren, også to andre lærere og rektors hæderlig bliver draget i tvivl – og Claire efterlader uden at ville det – flere knuste hjerter og knuste skæbner på sin vej.

En stille og rolig historie – med et stort persongalleri, der cementerer, at ydre skønhed ikke nødvendigvis er noget at stræbe efter, men troværdighed, sandhed og respekt er indre skønhedsværdier, som selv vi mindre kønne kan sætte os som mål.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter