0 kommentarer

Fatale Vol. 1. Døden jager mig af Ed Brubaker og Sean Phillips

af d. 25. oktober 2016
Info
 
Sideantal

140

Udgivet

2014

ISBN

978-87-91630-84-2

Originaltitel

Fatale (engelsk), kunstner: Sean Phillips ; oversætter: Tue Gaston ; redaktør: Christine Meyer

 

Nicolas Lash fungerer som kurator for boet efter Dominic Raines. Det skumle hus der fungerede som forfatteren Raines hjem gemmer på hemmeligheder der snart skal koste Lash dyrt. Mystikken breder sig da han møder en kvinde der af udseende er nærmest en tro kopi af Raines ungdomskærlighed. Læseren aner hurtigt at de to kvinder faktisk er én og samme, selvom der er gået mere end tyve år. Hvordan hulen hænger det så sammen?

Skaberne af ‘Fatale’ har været uhørt kreative, og blandet horror med krimi-noir. Plottet er bedste James Ellroy-stil med et skvæt Hellboy, og gud hvor det holder. Som det hører til i ægte noir er der nok at holde styr på, – der er en laber larve med ar på sjælen, en gennemkorrupt betjent der er ved at gå til i sit eget lort, mord og selvsagt et godt trekantsdrama. Men med gysergenren som krydderi kommer der andre muligheder i spil, hvorfor der også er nazister, okkulte seancer, dæmoner og en fandens masse blod.

Nu findes der masser af horror der ikke er det mindste uhyggeligt, men det er faktisk uhyggen der holder læseren fanget. Stemningen af snigende uhygge er spot on. ‘Fatale’ er tegneserien der stjæler din nattesøvn.

På billedsiden mærker man stor inspiration fra Mike Mignola, her tunet lidt mere ind på det tilgængelige hvor hver billedrude er til at læse, også for et utrænet øje. Sideopbygningen er også mere traditionel med firkantede ruder, der er heldigvis ikke leget med formatet, og det er tro mod den stil tegneserier havde i 50’erne.

Kryds fingre for at ‘G Floy studio’ fortsætter med at udgive ‘Fatale’ på dansk.

Lån tegneserien på biblioteket

Bedømmelse
Karakter