0 kommentarer

Farvel min elskede af Raymond Chandler

af d. 26. marts 2003
Info
 
Sideantal

271

Udgivet

1998

ISBN

87-553-2662-5

Originaltitel

Farewell, my lovely

Udgave

6.udgave

 

En kriminalroman af bedste skuffe som altid, når den er fra Raymond Chandlers hånd. Den leder læseren med ud i en opvisning i korruption og menneskeligt forfald, hvor mord er en del af dagsordnen.

Privatdetektiven Philip Marlowe involveres denne gang i en indviklet affære, der tager sin begyndelse, da han tilfældigt møder en mand, der netop er sluppet ud af fængslet. Manden Moose Malloy beskrives som en stor, svær mand, måske ikke meget mere end et par meter høj og i hvert fald ikke bredere end en ølvogn. Det er ikke småting Marlowe må gå igennem for at opklare de mystiske ting, der foregår og finde forbindelsen mellem tilsyneladende ubeslægtede historier. Han skal kvæles, bankes, kidnappes og dopes før han slipper, så man må imponeres over hans mod og stædighed. Næsten overmenneskeligt!

Tonen i bogen er barsk, og Marlowes galgenhumor er med til at skabe den rå stemning, der kendetegner Raymond Chandlers bøger. Som den dygtige privatdetektiv, Marlowe er, udfordrer og tvivler han konstant på sine omgivelser. Det er med til at sætte skub i begivenhederne og den spændende fortælling.

 

Lån bogen på Bibliotek.dk

Bedømmelse
Karakter