0 kommentarer

Farlige forhold af Viveca Sten

af d. 14. april 2014
Info
 
Forfatter
Forlag
Genre
Sideantal

411

Udgivet

2014

ISBN

978-87-638-2806-2

Originaltitel

I farans riktning

 

Resumé
En forfulgt kvinde går juleaftensdag ombord på den sidste båd mod øen Sandhamn, i den svenske skærgård. Vel fremme tjekker hun ind på Seglar-hotellet, hvor hun installeres på et værelse som ligger afsides fra resten af hotellets gæster. Hen under aftenen bliver hun dårlig og går ud for at søge hjælp. To dage senere finder en hundelufter hende liggende død på stranden. Fundet af kvindeliget tvinger vicepolitikommissær Thomas Andreasson til at afbryde sin juleferie for at haste til Sandhamn.

Snart står Thomas midt i en efterforskning med en kendt krigskorrespondent, fremmedfjendske undertoner og en usædvanlig snu og kynisk morder. Mens han jager forbryderen, sker der endnu et mord.

Samtidig har Thomas’ barndomsven, Nora Linde, sine egne problemer at slås med. Hendes faglige stolthed sættes på spil, og hun må træffe en beslutning, der ændrer hendes liv for altid.

Glædeligt gensyn
Farlige forhold er den sjette krimi siden 2009 med Thomas Andreasson, Nora Linde med flere i hovedrollerne. Bogen byder derfor på et glædeligt og længeventet gensyn med de figurer, som man efterhånden kender så godt. Ligesom med familier og venner som man ikke har set i længere tid, er man spændt på at få en opdatering omkring, hvad der er sket i deres liv siden sidst. Men når glæden ved gensynet allerede i løbet af de første kapitler har lagt sig, så forsvinder glæden ved bogen desværre lynhurtigt.

Mindst vellykkede bog i serien
Farlige forhold er den tyndeste og mindst vellykkede af Viveca Stens bøger. Det virker som om, at forfatteren har mere travlt med at sætte fokus på problemet med det stigende fremmedhad i Sverige og på den politiske organisation Nya Svanska, end, med at opbygge en spændende historie. Handlingen er træg, hovedpersonerne glimrer ved deres fravær, historien drukner under mængden af ligegyldige detaljer, handlingen virker ikke gennemtænkt og er dårligt bearbejdet og bipersonerne stjæler en alt for stor del af scenen.

For hurtigt
Måske er problemet, at det er gået for hurtigt for Viveca Sten med seks bøger på fem-seks år? I hvert fald når denne bog på inden måde op på linje med de tidligere bøger i serien. Det er ærgerligt, for selv om, de tidligere bøger heller ikke har budt på stor skrivekunst og veldrejede plots, så har de alligevel slået til som hyggekrimier.

Mange sjuskefejl
Desværre er der rigtig mange tastefejl, stavefejl og forkerte ordstillinger i bogen, hvilket virker hæmmende under læsningen. Fejlene tilskriver jeg dog i første omgang bogens oversætter – mon det er gået lidt for hurtigt med at oversætte bogen og få den ud på det danske marked? Derfor har jeg valgt, at de mange fejl ikke skal have betydning for antallet af stjerner, som jeg tildeler bogen.

Lån bogen på bibliotek.dk

Facebooktwittermail
Bedømmelse
Karakter